Wat is een Brommobiel?

 Een brommobiel is een modern vervoersmiddel dat je betrouwbaar, warm en comfortabel van A naar B brengt

Deze auto is altijd uitgevoerd met een automaat en heeft een snelheidsbeperking van 45 km/uur

Er is geen wegenbelasting en APK-verplichting

Deze moderne dieselauto is zeer zuinig, het verbruik is 1 op 25

 

Wanneer mag je in een brommobiel rijden?

 Voor diegene die geen rijbewijsverlenging meer krijgen is het altijd mogelijk een AM rijbewijs aan te vragen. Een AM rijbewijs is nodig om een brommobiel te mogen besturen

Brommobiel rijden mag vanaf 16 jaar (met AM rijbewijs)

Voor iedereen die niet in staat is een B rijbewijs te halen

De Microcar en Ligier brommobielen hebben veel voordelen

Er is geen sprake van wegenbelasting. Dat scheelt, vergeleken met een kleine personenauto, al snel 250 euro per jaar. U zit droog en u heeft (als u dat wenst) een gezellig muziekje aan. De automatische versnellingsbak zorgt voor een rustige doorstroming in het verkeer. In de meeste modellen zijn de elektrisch bedienbare ruiten standaard, evenals de centrale portiervergrendeling met afstandsbediening.

Microcars en Ligiers rijden op diesel. Dat heeft te maken met de relatief kleine motor die er in zit. Een dieselmotor is veel krachtiger en daarom beter geschikt voor een brommobiel dan een benzinemotor. Het voordeel voor u is de lagere literprijs voor diesel. Tevens zijn de Microcar en Ligier motoren erg zuinig. Het verbruik is gemiddeld 1 liter op 25 kilometer.

Nog een voordeel is de mogelijkheid om uw brommobiel uit te rusten met airconditioning. Lekker koel in de zomer en geen beslagen ruiten in de winter. De airco is alleen mogelijk in combinatie met de DCI-492 motor van Lombardini.